maanantai 21. helmikuuta 2011

Huippu (pidennetty)viikonloppu ja huippukoulutus

Paras pidennetty viikonloppu aikoihin takana! Hanna tosiaan ajeli likkojen kanssa torstaina tänne ja voi Myyn riemua, kun sai painia neljä päivää Lyydian ikää 5kk kanssa. :D Prkleen pakkaset hieman haittasi tekemisiämme, mutta siitä huolimatta suunnattiin perjantaina hallille tekemään pienet tekniikkapläjäykset. Myyn kanssa tehtiin lähinnä vaan muutamat kontaktit targetin kanssa niin, että itse otin sivuetäisyyttä. Puomilla muutama sivusta lähetys siiveke apuna ja A:lla ainoastaan yksi toisto kokonaisena, oli meinaan niin nopea sekä katse ja fokus alasmenossa, että siihen oli hyvä lopettaa. :) Jäähkälenkki käytiin tekemässä Littoistenjärven jäällä, oli ihan taju hieno ilma, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, niin pirun kylmä vaan. Loppupäivä sujuikin keskustassa shoppailen ja leffan sekä herkkujen parissa (ei tartte syödä taas vähän aika suklaata...). :)

Lauantaina suunnattiin Lyydian kanssa kohti Lohjan Showlink-areenaa ja pentunäyttelyä. Flattipentuja oli ilmoitettuna hurjat 19 kappaletta ja Lyydia oli upeasti pikkupentuluokan toinen seitsemän pikkunartun joukosta kera hienon arvostelun! Lyydian veli, Mariannen Lumo oli upeasti ROP & RYP4, onnea vielä! Muutenkin oli hurjan mukava nähdä Flat Powerilaisia sekä sain lunastettua Myyn Allu-kasvattajalta uudet patukat, kyllä nyt kelpaa taas palkata! ;)

Sunnuntai aamulla Hanna & tytöt lähtivätkin jo kotimatkalle, 750km, siinä riitti ajettavaa yhteen menoon. :D Kiitos Hanna, oli niin mukavaa taas! <3

Myyn kanssa sen sijaan suunnattiin mun luistelutreenien jälkeen hallille Elina Jänesniemen koulutukseen. Rata oli PITKÄ, 38 estettä ja sisälsi paljon tiukkaa asiaa, hyvä niin. Mulla oli vaan pienoisia vaikeuksia painaa rata päähän, kun samoja esteitä mentiin useamman kerran ja melkein samanlaisilla kuvioilla, mutta ei sitten kuitenkaan. Mielikuvissa vielä hallitsin koko radan, mutta sitten in action iski black out useammankin kerran. Noh, olipa ainakin syy palkata koiraa useamman kerran. :D

Treenissä korostui ennen kaikkea loppuun asti tarkka ohjaaminen ja valssien oikea tekniikka/laatu, ts. valssi liikkuu aina kohti seuraavaa estettä ja valssin pitää olla valmis jo ennen kuin koira suorittaa estettä eli ponnistus vaiheessa.

Me hiottiin aluksi hieman ihmisnuolta ykkös ja kakkosesteillä. Olen sen kyllä Myylle opettanut, mutta valehtelematta en ole sitä treenannut melkein vuoteen ja muutenkaan kun Smygelle tuo jarruttaminen ei ole mikään helpoin juttu ja itsestään selvyys (TÄYSIIIII!!!), niin se vaati hieman mieleenpalauttelua. Ensimmäisen kerran tuli meinaan ihan kirjaimellisesti syliin, mulla oli kakkosen jälkeen koira käsivarsilla. :D Pari kertaa kakkosen eteen palkkausta ja sen jälkeen kakkosen taakse kääntyvään linjaan, niin johan alkoi sujua ja kääntyi ihan pirun tiukasti, ottaen vauhdin pois juuri niin kuin pitää. :)

Elina huomautti mulle mun äänen käytöstä, tulee liikaa "tässä" ja "tähän" käskyjä. Piruvie kun sitä ei meinaa ite tajuta tehdessä! Viimeisen kierroksen Elina laittoi mut ohjaamaan ilman käskyjä, ainoastaan kontaktit ja putket + putkijarrutukset sain käskyttää. Ja kyllähän Myy toimii pirun hyvin pelkällä kropalla ohjaten! Samalla mun oma täsmällisyys parani.

PLUSSAT
Myy
  • asenne ja vauhti kohdallaan (harvoin kuulema näkee niin asenteella menevää noutajaa ;) )
  • lukee ohjausta ja rataa hyvin
ohjaaja
  • ohjaus tarkkaa ja vien loppuun asti, kunhan muistan vaan pitää turpani kiinni, kaikki ylimääräinen pois
  • liikkuminen hyvää (valssitkin onnistui loistavasti, kun olin hiljaa)
MIINUKSET
ohjaaja
  • kaks sanaa: turpa kiinni :D
  • putkijarrutukset tultava ajoissa = ennen putkea
  • enemmän kehumista --> lisää vauhtia
  • kontakteilta nopeat vapautukset
Tuossapa varmaan nuo tärkeimmät yhteenvetona. Oli kyllä hyvä koulutus ja tietää taas enemmän mihin kiinnittää huomiota. :)

1 kommentti: