tiistai 9. helmikuuta 2010

Agiliitoa UHP-porukalla ja maastoilua Klasun kanssa

Viime sunnuntaina suunnattiin jälleen Kausalaan meidän omalla pienellä porukallamme treenaamaan. Tarkoituksena oli ottaa Iidan koulutuksessa ilmenneitä heikkouksia tehotreeniin ja tällä kertaa päädyttiin kontakteihin, niissä kun kaikilla on parannettavaa. Eli rakennettiin n. 2-luokan tasoinen rata, jossa oli kaikki kontaktit.

Myyn kanssa otettiin aluksi pelkästään radan keskikohtaa, siinä kun ei ollut kontakteja. Sain koirasta vähän ylimääräistä energiaa pois. Kepeille lähetys oli kyllä koko päivän kohokohta, lähti aivan tajuttoman hyvin takaa heittämällä! Muutenkin pujottelu oli todella vauhdikasta ja vauhti suuntautui eteen, eikä niin paljon sivulle. :)

Kontakteja otettiin puomilla ja A:lla avustajan kanssa hihnassa. Pieni vauhti ylösmenolle, kun etutassut kontaktilla naksaus ja itse jatkoin matkaa, avustajan pitäessä huolen, että koira ei lähde perään. Palasin palkkaamaan ja sen jälkeen vapautus pois. Oli suht hyvä. Alussa meinasi muutaman kerran syöksyä mun liikkeen mukaan. Ehkä näistä saadaan vielä joskus toimivat :D

Loppuun otin vielä lähelle hyppäämistä eli ettei rysäyttäisi riman päälle, vaikka tilaa ei juurikaan olisi. Palkkasin namilla. Porukalla päätimme treenit hyppytekniikka treeniin kahdella jumppasarjalla.

Olen nyt viime päivinä alkanut ottamaan Myytäkin taas mukaan Klasun kanssa maastolenkeille. Klasuhan muutti jouluviikolla porukoitten luokse kotiin, joten uudet reitit vaati hieman tutustumista ennen kuin uskalsi koiran ottaa mukaan juoksemaan. Metsäreittejä täällä ei niinkään ole (okei, kyllä varmaan olisi jos lähtisi kunnolla rämpimään, mutta en oo viittinyt näin talviaikaan hirveesti vielä niihin tutustua, kun ei tiedä minkälainen pohja lumen alla on), mutta hiekkateitä riittää senkin edestä kilometritolkulla. Tänään uskaltauduin ensimmäistä kertaa heittämään sellaisen lenkin, jossa täytyy kulkea hieman pitempi matka asfaltoitua, suht vilkasta "isoa tietä" pitkin. Aivan upeasti Myy kulki koko asfalttitien Klasun takana tienreunassa, eikä ollut neidillä elettäkään, että olisi sieltä poistunut ennen kuin vasta luvan saatuaan, kun käännyttiin pienemmälle hiekkatielle. Hieno koira <3
Tänään heittämämme lenkin pituus on n. 10-15km. Suurin osa matkasta mentiin ravilla ja laukalla ja sekin mitä käveltiin, oli lähinnä hangessa kahlaamista. Hyvin jaksoi tyttö painaa, ainoa mikä vähän hidastutti matkaa oli tassuihin tarttuva lumi, joka ikävästi jäätyy könteiksi anturoiden väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti