lauantai 20. helmikuuta 2010

Oreniuksen koulittavana - ja supehyvä fiilis!

Viime keskiviikon seuran treenit eivät toteutuneet taaskaan kovan pakkasen takia, mutta onneksi torstaina Juha Orenius saapui Marian hallille valmennusta pitämään.

Koulutus oli kyllä todella antoisa, saatiin jälleen lisää treeni-intoa ja myöskin onnistumisen elämyksiä ;) Haastavan treenin oli Juha meille suunnitellut, ajatus piti olla 100%:sti koko ajan mukana ja oma liikkuminen suhteessa koiraan korostui erityisesti.

Kontaktit jätettiin tietysti sattuneesta syystä suorittamatta. Radan alkuosa tuotti meille enemmän päänvaivaa kuin loppuosa. Ihan uusia ohjausjuttujakin tuli esille, esim. niisto-persjättö. Oikein kätevä tekniikka ahtaaseen paikkaan, jossa koiraa pitää pyörittää. Tehtiin rataa kahdessa osassa ja loppuun koko pitkä 27 esteen rata, ja suurta iloa tuottikin onnistumisen elämys, että paketti pysyi kasassa! Kaikki suunnitellut asiat saatiin toteutettua ja kehuja tulikin mm. sylkkäreistä ja valsseista (kunhan itse muistan myös liikkua eteenpäin, enkä vain ympäri!). Kovasta vauhdista haltuunotot ja vauhdin poisotot saisivat olla napakampia, koira leviää turhaan ja linja katoaa.

Niisto-persjättö otetaan nyt erityisesti treenaukseen. Tuntui meille sopivalta tekniikalta ja tämänkin treenin aikana Myy älysi sen suht hyvin, vaikka täysin uusi asia meille olikin. Saatiin myös neuvoja kisatilanteen varaslähtö-ongelmaan ja aletaan sitä nyt myös todenteolla työstämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti