sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Iidan valmennus

Pakkaset ovat onneksi nyt ainakin hetkeksi hellittäneet ja Iida pääsi tänään meidän UHP-porukkaa kouluttamaan. Tosin eihän asioita saa liian helpoksi tehdä, niin tänään oli riesana koko yön ja aamun jatkunut lumipyry, joka vaikeutti treenipaikkaan saapumista. No, pienten lumitöiden ja autojen sutimisten ja työntämisten jälkeen pääsimme itse asiaan :D

Iida oli kehitellyt meille jälleen kerran loistavan ja monipuolisen treenin, haastetta ei ainakaan puuttunut. Rata näytti tältä:
(c) Iida K.
Me teimme Myyn kanssa hieman sovellettua versiota, koska kontaktit eivät ole vielä siinä vaiheessa, että niitä voisi radalla ottaa. Sovellettiin alku niin, että mentiin hyppy (1)-hyppy (9)-putki (10)-putki (5 toisesta päästä) ja sitten jatkettiin ratapiirroksen mukaisesta kolmosesta eteenpäin. Keppien jälkeen palkkasin, jätettiin A välistä ja loppu tehtiin ihan piirroksen mukaan.

Alun vauhdikas hyppy-hyppy-putki-putki - pätkä onnistui hienosti, kun ohjasin kaikki esteet oikealta puolelta. Myy hakee loistavasti putket, ei ollut puhettakaan, että olisi yrittänyt hakea puomille ja toisenkin putken pään hakeminen kovasta vauhdista oli hieno, Iida käänsi vielä putken päätä hieman kohti hyppyjä 12/16, joten ei ollut ihan kuvan mukainen suora.

Esteet 3-6 saatiin myöskin onnistumaan hienosti pienen hiomisen jälkeen. Välistäveto, tiukka sylkkäri ja välistä mukaanotto putkeen vaati itseltäni nopeaa liikkumista ja reagointia, unohtamatta kuitenkaan koiraa. Eli putken jälkeen oli otettava vauhti pois, kolmonen pienellä hypyllä, heti tiukka sylkkäri ja itse oli liikuttava jo kohti putkea ennen kuin koira tuli alas nelos hypyltä. Jos itse jäi kuhnailemaan ja liikaa odottamaan koiraa, kepeille oli täysin mahdotonta ehtiä ajoissa. Kehuja tuli sylkkäristä, koira taittaa itsensä ihan kahtia, kuten kuulukin :)

Kepeillä kokeiltiin kolmeakin erilaista versiota: 1. itse juoksin vasenta puolta ja loppuun persjättö, 2. alkuun valssaus ja itte heti oikealle puolelle ja 3. vasenta puolta ja loppuun "päälle ajo". Päälle ajo-vaihtoehto todettiin nopeimmaksi ja sujuvammaksi. Alkuun valssaus ei sopinut itelleni.

Radan ehdottomasti haastavimmaksi kohdaksi osoittautui 11-14. Tähänkin kohtaan saatiin testata useampaakin vaihtoehtoa; persjättöä, persjättö+vedätystä ja valssia, joista valssit onnistuivat parhaiten. Koira kääntyi tiukimmin, mutta itselläni on petrattavaa valssien pyörimisessä eteenpäin, ilman turhia kaarroksia, jotta koiran linja olisi optimaalinen. 14 kierrätettiin hyppyjen välistä, koska silloin koiran linja tuli suoraan kohti hyppyä 15.

15 ja 16 onnistui aluksi leijeröinnillä, mutta kun Myy rupesi vähän väsymään ja imu ei ollut enään niin kova, rupes rimat lentämään, pitää siis vahvistaa koiran itsenäistä suorittamista, että ei alkaisi hätiköimään vaikka ohjaaja irtoaa eteenpäin. Putkeen persjätöllä ja vikat hypyt valsseilla.

Valmennus oli ihan super tehokas ja Iida on NIIN meidän tyylinen kouluttaja. Huomasi kyllä taas itse olevan vähän ruosteessa, esim. mistä aina kehitän käsillä hosumisen tauon aikana?! Treenattavia asioita tuli taas selvästi esille:
- koiran itsenäinen suorittaminen
- ohjaajan lähelle/kohti hyppääminen ettei rämäytä riman päälle, vaatii ihan todellista opetusta
- käskyjen oikea aikaisuus!

Saatiin taas uutta treeni-intoa ja ennen kaikkea, että mitä erityisesti tulisi treenata. Nyt toivotaan, että lämpömittari lukemat pysyvät sellaisissa lukemissa, että treenaaminen jopa onnistuisi ja saataisiin työstettyä asioita ennen seuraavaa Iidan koulutusta.

Loppuun vielä pari videota, Annille kiitokset kuvaamisesta! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti