sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Yökyläilyä ja kellotustreeniä

Eilen Myy pääsi treenikaverimme Niinan ja novnou Pongon luokse yökylään, kun itse olin vahtimassa kaverin koiria, minne Myy ei voinut tulla mukaan. Myy oli kuulema hauskuuttanut ja hurmannut koko perheen :-) Käytiin eilen myös lenkillä ennen kuin Myy meni Niinalle, niin saivat koirat hieman purkaa energiaa ja peuhata ulkona. Otin mukaan myös yhden kaverini koirista, espves Jaskan, joka sai samalla hieman sosiaalistamistreeniä, hieman arka kun on. Jaska olikin yllättävän reipas ja etenkin Myyn kanssa pääsi oikein kivasti painimisen makuun, Pongo sen sijaan oli hieman mustasukkainen Myystä. Täytyy treffata Jaskan kanssa nyt useamminkin, jos Myy saisi siltä hieman arkuutta pois :)




Tänään aamulla suunnattiin sitten Niinan ja koirien kanssa jälleen Kausalaan treeneihin, ja oikein mukavat treenit olikin. Lyhyt 11 esteen rata koostui pelkistä hypyistä, kepeistä ja putkesta, kontakteja otettiin yksittäisinä (me Myyn kanssa otettaisin joka tapauksessa). Ensimmäinen rata oli ihan katastrofaalinen, säheltämistä ja huonoa ohjausta! Painuttiin ulos hetkeksi rauhoittumaan ja keskittymään, sen jälkeen sujuikin ehkä näääääin paljon paremmin. Itse innostuin kellottamaan kahdessa kohdassa vaihtoehtoisten suoritustapojen aikoja tai siis Maarit ja Marke kellottivat mulle ja Myylle :-) Kohdassa yksi ei syntynyt suurtakaan eroa, vaikka itse veikkailin aluksi että toinen tapa olisi nopeampi. Keppien jälkeisen hypyn ja putken suoritus sen sijaan tuotti melkein sekunnin eron vaihtoehtoisten reittien välille! Lopuksi kellotettiin vielä koko rata kahteen kertaan, kierros 1: ensimmäinen yksittäinen kellotuskohta tyylillä mitä veikkailin alussa hitaammaksi ja keppien jälkeen hitaampi tapa, aika 22.48. Kierros 2: eka kohta mun veikkaamalla nopeammalla tavalla ja keppien jälkeen nopempi tie, aika 22.03. Niin niitä turhia sekunteja ja sekunnin sadasosia vaan saa pois. Täytyy tehdä tätä kellotusta jatkossakin, ihan mielenkiintoista hommaa. :)

Treenit päätettiin jälleen kahteen hyppytekniikka harkkaan; pitenevään suoraan ja pitenevään suoraan, jossa okseri keskellä. Hienosti koira tajusi idean, että askelta pitää pidentää ja kiinnittää huomiota hypyn kaareen. Loppuverkat Pongon kanssa pellolla juosten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti