torstai 22. huhtikuuta 2010

Flow-fiilis!

Eilisistä treeneistä jäi niin mahtava fiilis, että päätin tätä blogiakin päivittää heti, eikä vasta viikon päästä, niin saa ehkä fiiliksetkin paremmin välitettyä :)

Käytiin ennen treenejä taas juoksemassa n. 30min. About puolen kilsan päässä hallilta lähtee purkkari ja koska se näytti kuivalta niin suunnattiin sinne. Valittiin tosin väärä suunta, koska siihen suuntaan minne lähdettiin niin ei ollut kyllä pururadasta tietoakaan :D Pohja vaihteli hiekan, soran, mudan ja mullan välillä ja paikoin oli aika upottaviakin kohtia. Ei annettu sen häiritä ja juoksu rullasikin aivan loistavasti! Soittimesta tuli putkeen kaikkia ihania kesäbiisejä ja juoksu tuntui niin helpolta, flow-fiilikseksihän sitä myös kutsutaan. Selvästi myös Myy nautti, varsinkin kun siirryttiin asfalttitieltä pururadalle.

Myös itse treeneissä oli ihan mahtava fiilis ja koira toimi. Aloitettiin tällä kertaa niillä kontakteilla, mikä oli ihan fiksu veto, sillä nyt koirassa oli sitä tulisuutta ja sähäkkyyttä myös niitä tehdessä. Muutaman kerran pääsi yllättämään avustajankin, mutta muuten oikein hienoa työtä niin ylösmeno- kuin alasmenokontaktillakin :)

Sartzu oli tälläisen treenin meille suunnitellut:
(anteeks tää järkyttävä paint-laatu ja mun
taiteelliset lahjat. Hyvistä ja ilmaisista rata-
piirrustusohjelmista saa vinkata!)

Aluksi otettiin pelkkää pituutta valmiilla palkalla, niin että Sartzu palkkasi. Ajatuksena irtoaminen itsenäisesti pituudelle, laskeutuminen lähelle ja kääntymistä jo esteellä, samaan tapaan kuin viime Iidan treeneissä.

Kakkoselta sujahti ensimmäisen kerran putkeen. Ei ollut koira hallussa ja käskyt myöhässä. Keskityn itse niin paljon lähtöön, että en tee mitään typerää, niin helposti jäädyn sitten siihen tilanteeseen ja kun vapauttava käsky käy, niin olen auttamatta jäljessä. Ajatusta mukaan vaan paremmin. Heti kun koira oli hallussa jo ekalta hypyltä lähtien, onnistui kakkonen ja kolmonen hienosti pienellä kaarroksella.

Kepeillä treenattiin ohjaajan sivulle irtaantumista, jotta kerkesin vaihtaa puolta pituudelle. Ekalla kerralla en käskyttänyt äänellä ollenkaan, pelkkä käsi merkkinä, ja koira tuli vähän yli puolen välin jälkeen pois. Sen jälkeen otin äänen käyttöön, "menemene"-käskyllä, ja johan rupes pelittää! :D Pystyin irtaantumaan aika paljonkin ja Myy pujotteli hienosti loppuun asti. Oli muuten havaittavissa hieman haukkumistakin, kun käskytin aika voimakkaasti. Puolivälin jälkee alkoi halli raikumaan "no pujottelen pujottelen minkä kerkiän, prkl!" :D

Pituuden jälkeen haki putken pään upeasti pelkällä käskyllä. Viimisellä kerralla semmoisella vauhdilla, että itselläni tuli ihan tosi kiire keretä heittämään kasi takaa.

Kasi ja ysi hyppyjen rimat, etenkin ysi hypyn, vähän lentelivät. Käskytin suoraan esteiden päällä, prkl. Koskahan sitä pääsisi siitäkin eroon...

Mentiin vielä lopuksi rata kahteen kertaan kisanomaisesti ja kellotettiin kaikille ajat. Ekalla kerralla 10 (kaksi rimaa) ja aika jotain 26 sekuntia. Toisella kerralla 5 (rima, ja kaikki varmaan arvaa, että mistä...) ja aika jotain 23 sekuntia (oisko ollu 23,03). Oltii nopeimpia, jee :)

Tänään käytiin tuolla tihkusateessa heittämässä 50 min juoksulenkki. Kilometrejä kertyi n. 7-8km.

Huomenna se on mulla sitten taas suunta kohti Turkua ja Myy pääsee porukoille taas hoitoon. Ja viikon päästä on jo Vappukin! Ei kamala tää kevät mene nopeasti, alkaa stressiä ja paniikkia pukkaamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti