torstai 14. tammikuuta 2010

Vuoden ekat treenit

Eilen loppui meidänkin osalta joululoma ja suuntana oli KSSK:n uusi iso halli ja agitreenit. Seura siis osti vihdoin ja viimein loppuvuodesta uuden hallin, kyseessä kasvihuoneen puolikas Valkealassa, jossa loistava kivituhkapohja, kunnollinen valaistus ja tilaa riittää. Myös ympärillä on areaa koiran ja itsensä lämppäämiseen ja jäähdyttelyyn, joten kyllä nyt kelpaa treenata :) Oli myös ilo huomata, että hallissa ei ollut eilen lainkaan kylmä, vaikka ulkona pakkanen kiristyi kiristymistään. Varpaitakaan ei paleltanut ollenkaan, vaikka kesälenkkareissa painelin menemään.

Mutta itse treeniin. Mari oli kehitellyt meille kolme erilaista hyppyhässäkkäpyöritystä tavallisista aidoista ja putkesta. Eri ohjaustekniikoita sai ja joutui käyttämään; sylkkäriä, takaaleikkauksia, valsseja jne. Myy puhkui normaaliin tapaansa intoa, mutta oli yllättävän hyvin ohjattavissa, vaikka hieman taukoa olikin takana. Muutaman kerran levisi kaarteissa hieman liikaa, mutta asia korjaantui tiukemmalla ohjauksella. Putkeen olisi saanut irrota paremmin ja kauempaa, täytyy tätä ottaa seuraavallakin kerralla, sillä yleensä putkeen irtoamiseen ei ole tarvinut kahta kertaa käskeä.

Itsenäisesti otin kentän laidalla A:ta hihnassa. Aluksi pelkästään ylösmenokontaktin koskemista naksulla ja siitä palkkaamista, sen jälkeen "kiipee" käskyllä liikkeelle lähtöä ja alasmenokontaktiin jälleen naksulla. Mielestäni koira oli parempi ja jotenkin "napakampi" kuin ennen joululomaa, kaippa tauon aikana on jotkut palaset neidin pääkopassa loksahtaneet jos ei kohdalleen, niin ainakin oikeaan suuntaan. Alasmenollekin jäi odottamaan, vaikka itse liikuin muutaman askeleen eteenpäin. Itse keskityin siihen, että oma liike tulee ensin ja vasta sitten vapauttava käsky kontaktilta.

Kaikin puolin mukavat treenit ja hyvä pohja juosta, vaikka olikin nyt hieman kovassa kunnossa paukkupakkasten takia. Tosin yksi asia tossa eläimessä kyllä ärsyttää. Nimittäin sen ahneus makupalalla palkittaessa. Yleensä en kyllä edes tykkää makupaloilla palkita, vaan lelut on paljon mukavampia, mutta tossa kontaktireenissä on miltei vähän pakko. Ei siinä muuten mitään, mutta kun toi koira ei osaa ottaa sitä makupalaa nätisti! Iskee hampaat täydella voimalla mun sormiin, kun käy niin kierroksilla ja voin kertoa, että se sattuu. Varsinkin jos sormet on vähänkin kohmeessa. Eilen sai oikein kunnon haavan aikaiseksi, argh. Oon ruvennu jo itekin vähän pelkäämään namilla palkkaamista, kun tiedän, että mun sormet on vaarassa. Ja siitä ei taas oo oikein mitään hyötyä, että nakkaa namin vähän sinne päin ja sitten koira sinkoo pois kontaktilta sen helkutin nakin perään.

Videomateriaaliakin löytyisi eilisistä harkoista, mutta kamera ottaa häiriötä hallin kirkkaista valoista ja ruudulla näkyy ihme väpätystä, joten en viitsi niitä julkaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti