perjantai 20. tammikuuta 2012

Ekat JAU-treenit

Keskiviikkona päästiin ensimmäisiin JAU-treeneihin ja kylläpäs oli hyvät treenit! Radan pätkä oli muistaakseni Timo Rannikon jostain taannoisesta koulutuksesta. Estevälit olivat melko lyhkäsiä ja etenkin todella lähellä toisiaan, joten radalla oli jonkun verran vaikeita ohivientejä. Varsinkin kepeiltä putkeen vienti vaati ensin vähän työtä, kun Myy bongasi kepeiltä vaan suoraan edessä olleen hypyn ja meinasi vaan väkisin mennä sinne mun seläntakaa. Muutamalla palkkauksella alkoi homma kuitenkin toimimaan kivasti. Muutenkin treeni meni kokonaisuudessa ihan super hyvin! Kontaktit olivat priimaa ja pääsin kunnolla härkkimään ja kokeilemaan, pysyikö paikallaan vapauttaessa väärillä käskyillä esim. "saa" ja "mennään". Hienosti pysyi kontaktilla ja lähti vasta sillä "tule"-käskyllä. Tätä ollaan treenattu myös lenkkien yhteydessä viime viikkoina, joten sietikin toimia. :)
Jäähkälenkin jälkeen treenasin parkkiksella vielä Maisan kanssa vähän tokoa. Ollaan tässä parin viime viikon aikana kunnostauduttu tälläkin saralla ja hitto vie, koira alkaa toimia! Yleensä aina lenkillä ollaan otettu jotain pientä, mutta syksyn aikana ei kyllä oltu montaakaan kertaa ns. kunnolla treenaamassa. Maisalla on selvästi maltti ja keskittymiskyky parantunut ja se näkyy tietysti myös tekemisessä. Seuraaminen alkaa näyttää jo seuraamiselta, liikkeestä maahanmeno on saanut nopeutta ja varmuutta ja likka tarjoaa perusasentoa koko ajan. :D Tällä hetkellä on semmonen fiilis, että ehkä tuosta eläimestä voisi sittenkin yrittää jonkun sortin toko-koiraa tehdä, mutta en lupaa mitään, sillä tää mun innostus voi loppua ihan yhtä nopeasti kuin alkokin, haha. :D

Sali-osasto:
Ajattelin, että voisin yrittää taas vaihteeksi saada omia treenejäni tänne vähän ylös. Nyt, kun on vähän jotain tavotteitakin treenien suhteen, niin olisi hyvä pysyä itse perässä mitä tekee ja koska tekee. Eilen meinasi jäädä sali väliin armottoman väsymyksen vuoksi, mutta onneksi päätin silti raahautua selkätreenille, sillä väsymys kaikkosi samantien, kun astuin Fitin ovista sisälle. Eilen siis jumppasin pääasiassa selkää, mutta tein loppuun vielä lyhyen hauis-treenin. Toistoja en nyt ihan tarkkaan muista, mutta kutakuinkin seuraavanlaisella setillä mentiin:

Selkä:
- kulmasoutu koneessa (kahdella kädellä) 3 x 12-15
- kulmasoutu alataljassa (kahdella kädellä) 3 x 12-15, 2 x 10
- ylätalja koneessa 3 x 12
- ylätalja 2 x 10
- ristikkäistalja 3 x 10
- kulmasoutu kp yhdellä pudotuksella 3 x 10 + pudotuksessa maksimit

Hauis (en laita näihin nyt toistoja, koska tein aina maksimit):
- hauiskääntö taljassa
- taljassa yhdellä kädellä (vaihdellen asentoa)
- keskitetty kp (lopussa pieni kääntö ulospäin)
- hammerkääntö

Ja tänään ennen 55 min spinningiä olkapäätreenillä:
- pystypunnerrus smithissä 3 x 12-15
- pystypunnerrus kp 3 x 12
- pystysoutu taljassa 4 x 10-12
- viparit eteen taljassa, köysi 3 x 10-12
- takaolka istuen kp 4 x 12-15

Varsinkin selkä tuntuu tällä hetkellä mukavan ruhjotulta. Selkä mun on kaikista vaikein saada kunnolla kipeeks, mutta nyt ei kyllä ollu siitä huolta. :)

Huomenna sitten JAU:n kisoihin skabailemaan ja sunnuntaina puolestaan aamupäiväksi töihin. Pääsee heti talkoilun makuun. ;)

4 kommenttia:

  1. Hienoa Maisa-lappukorva! Kyllä Heidistä vielä tokoilija tehdään. ;)

    Tsemppiä skaboihin, nyt kaksi rataa ajatuksella ja tupla kotiin!!

    VastaaPoista
  2. Haha, äläs nyt ole niin varma. ;) Mut mietin, et jos käyn ostamassa ruutua varten kartiot ja ehkä ohjatunkin kapulat, nii sit mun on pakko alkaa treenaa tosissani?

    VastaaPoista
  3. Soot nainen sekasin. Tällä viittaan TOKOon ja siihen, että tekee ennen spinniä salitreeniä. Itsehän olen jo 45minuutin spinnistä niin kuollut, että mietin kantaisko joku minut kotiin jos kiltisti pyytäisin.

    Mut mitä agilityyn tulee, niin JEEE :) Kiva, että pääsette treenaamaan :). Ja vielä hyviin treeneihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha, voi olla. :D Etenkin ton TOKOn suhteen, mut kevyesti sitä nyt yhen olkapääjumpan vetää ennen spinniä. ;)

      Poista