torstai 27. tammikuuta 2011

Kipeitä lihaksia ja kontakti kriiseilyä

Hups, päivitys vähän jäänyt viime aikoina. Muutaman kerran olen ajatellut, että nyt tartun toimeen, mutta sitten ei vaan ole ollut yhtään kirjoitusfiilistä. Mutta treenattu ollaan!

Viime viikolla oltiin ekoissa pienryhmätreeneissä, ja hmmm mitähän me tehtiin... Kahtakin eri radanpätkää mentiin. Ekassa pyöritystä ja suoralla irtoamista ja toinen enemmän takaa-ohjaus meiningillä. Tokaan otin tosin meille pari takaakiertoa ja välistävetoa vähän vaikeuttamaan. Myy oli oikein pätevä, tosi hyvä fiilis jäi treeneistä! Luulen, että tulemme viihtymään tuossa ryhmässä oikein mainiosti. :)

Pitkä viikonloppu vietettiinkin sitten Elimäellä porukoiden luona. Piti käydä vähän Klasua ratsastamassa. Ja ai tsiisus miten ihminen voi muuten saada vatsa- ja sisäreisilihakset kipeiksi, kun kiipeää hevosen selkään kolmen viikon tauon jälkeen ja työstää koulua kolme päivää oikein intensiivisesti! Se, joka kehtaa vielä väittää ettei ratsastus muka ole kunnon urheilua, saa nenillensä, niih. Lauantaina olikin sitten jo käännettävä auton nokka takaisin Varsinaiseen-Suomeen, jotta pääsi sunnuntaina luistelutreeneihin. Vitsi miten hyvää liikuntaa sekin on. Tulee taas ihan toisen tyyppistä keskivartalonhallintaa ja kyllä siinä kaloritkin palaa. Mulla oli viimeksi sykemittari mukana ja tunnin aikana paloi ihan huomaamatta vajaa 500kcal, ei paha.

Tällä viikolla ollaankin sitten harkattu kahdesti. Tiistaina pienryhmätreenit. Keskityttiin kääntämisharjoituksiin persjätöllä, toimi aika kivasti. Muutenkin oli muksat treenit. :)

Tänään suunnattiin hallille valmennusryhmätreenit mielessä, mutta ilmeisesti harkat oli peruttu tai jotain (?!), kun kukaan muu ei paikalle ilmestynyt. Ei vaan mulle ainakaan mitään infoa ollut tullu.. Mutta pidettiin sitten pienet omatoimiharkat ja keskityttiin nyt niihin lähettämisiin alakontaktille sivusta heittämällä. Aloitettiin puomilla, mikä on ollutkin vaikeampi sen kapeudesta johtuen, ja laitoin siivekkeen sivuun ohjaamaan. Myy hakikin nyt ihan taju hyvin kontaktille oikeaan asentoon, olin ihan yllättynyt! Meinasi koiralla jopa hieman maltti pettää siellä, kun niin kovasti olisi halunnut leluun juosta kiinni. :) Tehtiin samaa myös A:lla, mutta sinne ei kyllä vaan osaa mennä, ellen ole vieressä. Tarjoaa enemmänkin ylösmenokontaktia sivusta.
Otettiin myös A:ta kokonaisena niin, että itse irtoan sivulle, mutta se ei kyllä onnistu. Koira pysähtyy harjalle ja kerran jopa loikkasi alas aika korkealta. Plääh. Pitäiskö vaan palata ainakin hetkeksi alustaan alasmenolle ja vahvistaa niin vai mitä? Toisaalta pelkään, että jos laitan namin alas, niin nokka katoaa maahan haahuilemaan. Nopea vapautus, joko lelulle tai putkeen tms., on nimittäin nyt toiminut hyvin. Tosin A:ta se ei ole ainakaan vielä mitenkään merkittävästi nopeuttanut. Vinkkejä ja mielipiteitä saa jakaa!
Loppuun otettiin tänään vielä muutamat avokulmakepit, ne oli ok.

Ensi sunnuntaina sitten ATT:lle kisoihin sitä vimppaa nollaa metsästämään. Eka rataantutustuminen taas vasta 18.20, että jippii. Toivottavasti saan itseni tsempattua hyvään fiilikseen ja taisteluun. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti