perjantai 21. lokakuuta 2011

Riihimäki 15.10

21-vuotis synttäreitäni vietettiin viime lauantaina RimA:n kisoissa kolmen startin verran. Maksi kolmosia oli ilmoittautunut taas reippaasti, reilu 60 joka radalla. Tuomarina kaikilla radoilla oli Rauno Virta.

Ensimmäinen rata
oli hyppäri. Kakkosen takaakierron tein pakkovalssilla, mutta ilmeisesti joko lähdin itse liian myöhään liikkeelle tai sitten käsi aukesi liian kauaksi vartalosta, sillä Myy luki vieressä olleen hypyn eikä tullut aitojen välistä eli hylly heti alkumetreiltä. Vedätin sitten loppuradan oikein kunnolla ja rimojahan sieltä alkoi lennellä, Myylle tuli ilmeisesti hieman kiire.

Toinen rata
oli agirata, jossa oli alussa kaksi aitaa linjalla ja toiselta hypyltä piitkä lähetys putkeen, joka meni puomin alta toiselle puolelle ja sijaitsi siis puomin toisessa päässä. Eli vaihtoehtoina oli a) koira lähettyy varmasti pitkältä matkalta putkeen tai b) mennä ohjaamaan hypyt ja putki putken taakse ja juosta itse puomin takaa. Minähän en tätä b-vaihtoehtoa jostain syystä rataa kävellessäni tajunnut. Lamppu syttyi päässä vasta, kun näin, että Vuorelan Lotta ohjasi b-vaihtoehdon mukaisesti. Minähän sitten tein ratkaisun kaikkien sääntöjen vastaisesti ja menin muuttamaan ohjaussuunnitelmaa rataantutustumisen jälkeen, en nimittäin luottanut, että Myy olisi näillä treenimäärillä lähettynyt putkeen niin kaukaa. Vaihdettu ohjaussuunnitelma toimi muuten ihan perfect, mutta oma juoksulinja tietysti kusi aika pahasti. Päätin sitten hyllyttää radan juoksemalla itse puomin yli, en paljoa, mutta sen verran, että se riitti. Kirkaisu vaan kuului, kun hyppäsin puomin yli ja tajusin mitä tuli tehtyä. :D Pääsin sitten loppuradalla hieman korjailemaan kontakteja. Myy tuli hienosti ja nopeasti alas, mutta varasti ihan sadasosasekunnin verran.

Kolmas rata oli taas hyppäri. Rata oli todella virtaava ja vauhtia saikin pitää, kun etenemä oli yli 4. Ensimmäistä kertaa törmäsin tuomarin ratkaisuun laittaa radalle muu vapaasti valittava este kuin putki eli yhden hypyn sai suorittaa kummasta suunnasta tahansa, ihan mielenkiintoinen ratkaisu. :) Tämä rata oli oikein mukavaa menoa, ainoastaan kakkosella tehty niisto oli hieman hidas. Tuloksena kuitenkin 10, yksi rima ja muurinpalikat tulivat alas. Hypyllä ilmeisesti valssi oli huono ja muurin kohdalla luulen, että väli oli jotenkin hassu tai sitten mulle tuli liian suuri rytmin muutos ennen muuria, moni muukin koira nimittäin pudotti muurilta palikat.

Fiilis kisata oli loistava ja oli ihanaa päästä pitkästä aikaa esteille! Myykin oli täsmälleen samaa mieltä. Koira kävin ihan kuumana, niinkin kuumana, että verkkaesteillä palkattaessa ei edes yrittänyt leluun kiinni, vaan tuli suoraan käteeni --> tuloksena sininen kämmen ja ranne, kiitti Myy! :D Treenaamattomuus näkyi kuitenkin radoilla, niin koiran liikkumisessa kuin omassakin ohjauksessani. Ekalla radalla varsinkin huomasi, että Myy ei kestänyt vedättämistä normaaliin tapaan. Keksikää meille jostain treenipaikka, kiitos!!

Huomenna kuitenkin luvassa taas kolme starttia täällä Hyvinkäällä JAU:n kisoissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti